Bijscholing: 'De mens in wording'

De reden van het opzetten van de bijscholing ‘De mens in wording’ is om duidelijk de link te leggen tussen de geest en het lichaam. Wij gaan in op datgene wat we niet zien, maar wat wel een grote invloed heeft op ons systeem en groei als mens. Er is meer tussen hemel en aarde. Ook in de wetenschap is men tot de conclusie gekomen dat materie energie in beweging is. Deze cursus biedt een verdieping vanuit de medische basiskennis gelinkt aan het energetische lichaam. In ons hedendaagse leven wordt een teken van het lichaam (bijvoorbeeld ziekte) gezien als een fout van het lichaam die aangepakt moet worden. Niet meer als een roep van het lichaam, ons laatste waarschuwingsmiddel, om aan te geven dat er iets verkeerd is in onze manier van leven of denken.


Bijvoorbeeld:
Een voorhoofdsholte ontsteking wordt gezien als een ziekte en er worden medicijnen op losgelaten om deze te bestrijden. De oorzaak wordt niet gezocht in onze manier van doen. Misschien gaat aan deze ontsteking wel een periode van piekeren vooraf, malen in het hoofd zonder over te gaan op het oplossen van wat ons bezig houdt.


Deze bijscholing is erop gericht om deze samenhang naar voren laten komen, en daarin juist de grote invloed van de geest te tonen. Het gaat er om een nieuwe kijk op de materie te ontwikkelen en hierdoor nieuwe verbanden te gaan leggen. Het lichaam wordt hierbij gezien als een verdichting van de geest en draagt ook alle wijsheid in zich. Dit is ook duidelijk te zien bij een beschadiging van de huid, deze geneest van zelf. Het lichaam geeft ook aan als het rust nodig heeft, je voelt je moe en het concentreren wordt moeilijker. Helaas negeren we dit te vaak en gaan we gewoon door, met alle gevolgen van dien op de lange termijn.


Programma bijscholing ‘De mens in wording’:

Lesdag 1

  • 1: Basiskennis van mens in wording
  • 2: Incarnatie en excarnatie
  • 3: Huid, lichaamsweefsels en bewegingsapparaat

Lesdag 2

  • 4: Spijsvertering
  • 5: Endocriene systeem
  • 6: Zenuwstelsel en zintuigen

Lesdag 3

  • 7: Circulatie en ademhaling
  • 8: Nieren, geslachtsorganen en blaas

Doelgroep:

Voor alle natuurgeneeskundig therapeuten, die reeds beschikken over medische basiskennis en zich willen verdiepen in het verband tussen het fysieke lichaam de energetische werking ervan.


Docenten:

angela

Angela Wouters

Docente medische basis kennis en natuurgeneeskundig therapeut

In 1981 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie in Den Bosch.
Tijdens mijn werk als fysiotherapeute kwam ik in aanraking met de voetreflexbehandelingen. Hierdoor getriggerd ben ik de opleiding Voetreflextherapie gaan volgen bij Kosmos in Eindhoven. Sinds 1996 heb ik mijn praktijk als additief geneeskundig therapeute, waarin ik me vooral bezighoud met voetreflex en massages.
Daarnaast ben ik in dat zelfde jaar 1996 gevraagd les te komen geven bij Kosmos en wel de MBK, zowel Anatomie, Fysiologie en Pathologie en dat ben ik al die jaren tot nu toe blijven doen, weliswaar bij andere opleidingen. Dit lesgeven doe ik met heel veel bewondering en verwondering voor het menselijk lichaam, wat ik ook belangrijk vind mijn studenten mee te geven. Tot slot wil ik nog melden dat ik de opleiding tweede graad Biologie heb gedaan aan de Fontys in Tilburg en deze opleiding in 2006 heb afgesloten, momenteel ben ik bezig met het afronden van de opleiding Didactiek voor HBO-docenten.

Bereikbaar via 06-24632434 / a.woutersvanleeuwen@live.nl


elena

Elena den Blanken

Bowentherapeut, natuurgeneeskundig therapeut, orthomoleculaire gewichtsconsulent en geeft lezingen en workshops voor persoonlijke ontwikkeling

Sinds 1995 ben ik werkzaam als erkend additief geneeskundig therapeut zowel in het binnen als buitenland. Mijn behandelingen zijn gericht om mensen hun eigen kracht en zelf-genezend systeem te helpen hervinden en te activeren. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, maar vaak begint een uiting van een klacht bij één van de twee. Bijvoorbeeld, spanningen brengen naast een verstoring in het mentaal, emotionele welzijn, een verstoring in het zenuwstelsel teweeg, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan. (onderzoek Seyle, Boer, Verhage & Wolf). Dit wordt vaak bij de behandeling cq coaching van iemand met spanningsklachten vaak onderbelicht. Met alle gevolgen van dien. Maar ook andersom kan door een lichamelijke klacht een mentaal en emotionele disbalans gecreëerd worden.

Door gebruik te maken van eigentijdse technieken, die keer op keer bewijzen zeer waardevol te zijn en de kennis die ik verworven heb gedurende mijn jarenlange ervaringen als therapeut en HBO studies zoals NLP, hypnotherapie, PSBK en MBK. Verder Bowentherapie, Emmettherapie en vele op HBO gerichte bijscholingen zoals Orthomoleculaire geneeskunde, heb ik veel mensen verder kunnen helpen.

De volgende trefwoorden typeren mijn werkwijze en stijl: integer, intuïtief, gedreven, verbindend en waar nodig confronterend, creatief, enthousiast, inspirerend en resultaatgericht. Als geregistreerde therapeut (RBCZ, FAGT, CAT ) worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Bereikbaar via 06-27361131 / agc@agcentrum.nl


Geaccrediteerd door de SNRO 1.5 ECT en de CAT


Prijs Looptijd Accreditatie
€ 455,- 3 dagen SNRO 1,5 ECT

Cursus dagen

Datum Plaats Tijden
4 september 2018
14 september 2018
21 september 2018
In de Roos, Zuiderparkweg 282,
5216 HE ’s-Hertogenbosch
10:00 tot 17:00
2 november 2018
9 november 2018
14 november 2018
In de Roos, Zuiderparkweg 282,
5216 HE ’s-Hertogenbosch
10:00 tot 17:00
Inclusief: koffie, thee & lunch