'Bijscholing de mens in wording' workshop

De reden van het opzetten van de bijscholing ‘De mens in wording’ is om duidelijk de link te leggen tussen de geest en het lichaam. Wij gaan in op datgene wat we niet zien, maar wat wel een grote invloed heeft op ons systeem en groei als mens. Er is meer tussen hemel en aarde. Ook in de wetenschap is men tot de conclusie gekomen dat materie energie in beweging is. Deze cursus biedt een verdieping vanuit de medische basiskennis gelinkt aan het energetische lichaam. In ons hedendaagse leven wordt een teken van het lichaam (bijvoorbeeld ziekte) gezien als een fout van het lichaam die aangepakt moet worden. Niet meer als een roep van het lichaam, ons laatste waarschuwingsmiddel, om aan te geven dat er iets verkeerd is in onze manier van leven of denken.


Bijvoorbeeld:
Een voorhoofdsholte ontsteking wordt gezien als een ziekte en er worden medicijnen op losgelaten om deze te bestrijden. De oorzaak wordt niet gezocht in onze manier van doen. Misschien gaat aan deze ontsteking wel een periode van piekeren vooraf, malen in het hoofd zonder over te gaan op het oplossen van wat ons bezig houdt.


Deze bijscholing is erop gericht om deze samenhang naar voren laten komen, en daarin juist de grote invloed van de geest te tonen. Het gaat er om een nieuwe kijk op de materie te ontwikkelen en hierdoor nieuwe verbanden te gaan leggen. Het lichaam wordt hierbij gezien als een verdichting van de geest en draagt ook alle wijsheid in zich. Dit is ook duidelijk te zien bij een beschadiging van de huid, deze geneest van zelf. Het lichaam geeft ook aan als het rust nodig heeft, je voelt je moe en het concentreren wordt moeilijker. Helaas negeren we dit te vaak en gaan we gewoon door, met alle gevolgen van dien op de lange termijn.


Programma bijscholing ‘De mens in wording’:

Lesdag 1

  • 1: Basiskennis van mens in wording
  • 2: Incarnatie en excarnatie
  • 3: Huid, lichaamsweefsels en bewegingsapparaat

Lesdag 2

  • 4: Spijsvertering
  • 5: Endocriene systeem
  • 6: Zenuwstelsel en zintuigen

Lesdag 3

  • 7: Circulatie en ademhaling
  • 8: Nieren, geslachtsorganen en blaas

Doelgroep:

Voor alle natuurgeneeskundig therapeuten, die reeds beschikken over medische basiskennis en zich willen verdiepen in het verband tussen het fysieke lichaam de energetische werking ervan.


Docenten:

angela

Angela Wouters

Docente medische basis kennis en natuurgeneeskundig therapeut.

Bereikbaar via 06-24632434 / a.woutersvanleeuwen@live.nl


elena

Elena den Blanken

Bowentherapeut, natuurgeneeskundig therapeut, orthomoleculaire gewichtsconsulent en geeft lezingen en workshops voor geestelijke ontwikkeling.

Bereikbaar via 06-27361131 / agc@agcentrum.nl


Geaccrediteerd: FAGT (Verdere aanvragen o.a. SNRO lopen nog)