Over mij

Elena den Blanken

Elena den Blanken

Sinds 1995 ben ik werkzaam als erkend additief geneeskundig therapeut zowel in het binnen als buitenland. Mijn behandelingen zijn gericht om mensen hun eigen kracht en zelf-genezend systeem te helpen hervinden en te activeren.

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, maar vaak begint een uiting van een klacht bij één van de twee.

Bijvoorbeeld, spanningen brengen naast een verstoring in het mentaal, emotionele welzijn, een verstoring in het zenuwstelsel teweeg, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan. (onderzoek Seyle, Boer, Verhage & Wolf).

Dit wordt vaak bij de behandeling cq coaching van iemand met spanningsklachten vaak onderbelicht. Met alle gevolgen van dien. Maar ook andersom kan door een lichamelijke klacht een metaal en emotionele disbalans gecreëerd worden.

Door gebruik te maken van eigentijdse technieken, die keer op keer bewijzen zeer waardevol te zijn en de kennis die ik verworven heb gedurende mijn jarenlange HBO studies op dit gebied en ervaring als therapeut, heb ik veel mensen verder kunnen helpen. De volgende trefwoorden typeren mijn werkwijze en stijl: integer, intuïtief, gedreven, verbindend en waar nodig confronterend, creatief, enthousiast, inspirerend en resultaatgericht.

Als CAM geregistreerde therapeut (RBCZ, FAGT, CAT ) worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.